Tiny Tina’s Wonderland anmeldelse

Tiny Tina’s Wonderland er et nytt spill som nylig ble gitt ut, og er en del av den populære Borderlands serien. Spillet kan kjøpes på Windows i enten Epic Games Store, eller Steam. Det er ingen tvil om at dette er et spill med mye humor, og det er meningen at man skal fnise litt mens man spiller.

Hvorfor er spill med fokus på humor så populært?

Spill slik som Tiny Tina’s Wonderland er blitt populære i nyere tid nettopp fordi humor er blitt en populær sjanger. Vi lever i en verden hvor folk i økende grad føler behov for å ta en pause fra hverdagen og finne noe å le av. Det er mange ulike måter folk har det går på. Noen liker å se humor serier på Netflix og andre strømmetjenester, mens andre liker å spille underholdende spill som for eksempel Starburst Extreme slot eller Tiny Tina’s Wonderland. Uansett hvilken type underholdning man velger når man trenger å le litt, så er det ingen tvil om at humor kan være en fantastisk ting.

Noen nedsider ved Tiny Tina’s Wonderland 

Kanskje det største problemet mange har er at Tiny Tina for noen kan være litt vanskelig å tåle i lengden. Hun har noen glimrende øyeblikk som virkelig redder inn hele spillet, men mesteparten av tiden bruker hun de samme replikkene litt vel mye, hus knurrer for eksempel ordet «babaaayyy» ganske ofte. Det krever litt tålmodighet å komme forbi hvor irriterende hun kan være til tider. Hun er likevel sentral for vitsene i spillet, og hennes nådeløst maniske natur er på mange måter det som knytter manuset som helhet sammen til det vakre resultatet som er det ferdige spillet.

Gode øyeblikk

Dette er et spill som ikke bare har høyt tempo, men også til tider mye lyder og ting som skjer. I en verden der alle levende vesener ikke har en volumkontroll, er det de roligere vitsene som etter min mening er de beste. Når fiender slenger ut noen flotte replikker når de dør er dette morsomt de første gangene, men kanskje ikke gang nummer femti. Noen ganger kommer det en punchline av dramatisk dumme proporsjoner, som vanligvis fungerer som klimakset på et langt oppdrag. De overlegne tvistene i manuset vil få de fleste til å le, og det er nettopp disse unike øyeblikkene som skjer en gang i spillet som gjør dette til en fantastisk opplevelse som gjør det verdt det å spille gjennom resten.

Spillmekanismer

Bortsett fra å få et annet lite kjæledyr (en babydrage) er det ikke så mye interessant ved å velge å oppgradere et annet ferdighetstre dersom man ønsker å prøve ulike ting. Du bytter om på poeng for å få små prosentvise økninger i for eksempel våpenskade eller skjoldstyrke. Evnene er klassens viktigste elementer, og de låses opp veldig tidlig, noe som gjør oppgradering mest til en øvelse for å øke effektiviteten til å drepe fiender. 

Dette spillet er nok ikke for de trege, de metodiske, de som ønsker å undersøke alle hjørner eller spille skytespill over mange små økter. Nei, dette er for lange økter med mye action og ting som går fort unna. Borderlands-spill er designet for å være tankeløse turer over landskapet, hvor man så vidt stopper for å skyte noe. Det er ikke bare i den virkelige verden av vi elsker gull, for det å samle inn gull er også en sentral spillmekanisme i Tiny Tina’s Wonderland, og noe man ikke kommer unna.

Sammendrag

Tiny Tina’s Wonderland er et glimrende tillegg til Borderlands-serien, og for alle som likte de andre spillene i serien vil dette være et som også er verdt å spille gjennom. Når det er sagt blir de gode øyeblikkene som virkelig får deg til å le noen ganger litt for langt fra hverandre, og det som var morsomt den første ganger mister sin sjarm når du hører det for tidende gang den siste halvtimen.