Behöver du lösa en ekonomisk situation omedelbart? Då kan du använda dig av ett mikrolån. Mikrolån är egentligen precis samma sak som ett SMSlån, eftersom de bygger på samma låneprincip. Här kan du låna mindre belopp med riktigt snabb utbetalning och du behöver inte oroa dig för perfekt kreditvärdighet eller säkerhet till banken.

Då mikrolån och SMSlån beskriver samma typ av låneform är det lätt att man blandar ihop de olika lånen, men det finns faktiskt saker som skiljer lånen åt. Tittar man på mikrolånet så är det inte alltid en högkostnadskredit, något som många SMSlån faktiskt är. Det innebär dock inte att mikrolånet kan jämföras med ett mindre privatlån. Räntan kan fortfarande vara hög och återbetalningstiden kort. Lånet är ett mycket bra val för människor som snabbt behöver en extra inkomst och som vill kunna använda pengarna till vad som helst, utan att behöva förklara eller redovisa något för banken. Mikrolån ger belopp på maximalt 5000 kronor, som du sedan kan använda för att köpa mat för månaden, betala tandläkarkostnaden, investera i guld eller byta till vinterdäck på bilen.

När lämpar sig ett mikrolån?
Som tidigare nämnt kommer mikrolånet att vara till stor hjälp för alla som vill låna pengar snabbt och slippa vänta på långa utbetalningstider. Idag är det nämligen mycket vanligt att långivare och kreditgivare som erbjuder mikrolån gör utbetalningen direkt. Det ger dig en ekonomiskt lösning utan att du behöver vänta på handläggningstider och liknande.

Har du stått i en butik och sett en vara som du verkligen vill ha eller har du någon gång kommit hem och sett att det ligger en påminnelse på en missad faktura i brevlådan? Båda dessa situationer kräver en omedelbar ekonomisk lösning. Har du inte möjlighet att köpa varan är risken stor att den är slutsåld när du väl får din lön och har du inte möjlighet att betala påminnelsen kommer den växa sig större och gå vidare till inkasso. Med ett mikrolån kan du lösa alla situationer där du är i behov av maximalt 5000 kronor.

Fördelar med mikrolån
Det finns många fördelar med att använda sig av ett mikrolån. Den främsta fördelen är att du får pengarna utbetalda mycket snabbt och oftast inom loppet av sekunder (eller minuter) efter att du har slutfört din ansökan och signerat lånelöftet. Här nedan kommer vi att lista fler fördelar med låneformen.

Låga krav– Det krävs inte mycket för att du ska kunna ansöka om ett mikrolån och få det beviljat. De grundläggande kraven är att du är minst 18 år (åldersgräns på 20 år kan förekomma), att du är folkbokförd i Sverige och att du har en inkomst. Betalningsanmärkningar och lån utan UC är sällan ett problem.

Bra belopp för snabba lösningar – Mikrolånet ger dig inga stora belopp så att du kan köpa bil eller renovera i din bostad, men det ger dig tillräckligt för de där plötsliga och oförutsedda utgifterna som du kan stöta på. Hur mycket du får låna beror dock på långivaren och din kreditvärdighet.

Snabb utbetalning – Den snabba utbetalningstiden är helt klart lånets främsta fördel. Har du bråttom och behöver pengar snabbt är mikrolånet din räddare i nöden. Bara minuter efter ansökan är klar finns pengarna på ditt konto.

Enkelt att jämföra – Att jämföra mikrolån har aldrig varit enklare. Det finns mängder med aktörer och långivare som erbjuder låneformen och därför också fler alternativ för låntagaren. Hitta det billigaste lånet med den snabbaste utbetalningen.

Jämför mikrolån innan du väljer
Mikrolån kommer dock inte bara med fördelar, utan även med några nackdelar som är viktiga att veta om. Som tidigare nämnt påminner mikrolånet om SMSlån, vilket innebär att räntan är hög och återbetalningstiden mycket kort. Beroende på vilket belopp du lånar kan du få allt mellan 30-60 dagar på dig att betala tillbaka. Vissa långivare som erbjuder högre belopp kan erbjuda löptid på 90 dagar, men sällan mer än så. Här är även räntan mycket hög och därför är det viktigt att du först gör en jämförelse av alla mikrolån och aktörer som finns på marknaden.

En jämförelse går snabbt och enkelt och vi hjälper dig med hela processen. Vi ser till att jämföra aktörer och mikrolån mot varandra, så att du kan hitta den lägsta räntan och det billigaste lånet med omedelbar utbetalning. Det är helt kostnadsfritt att ansöka och du binder dig inte till någonting. Eftersom det bara tas en kreditupplysning på dig behöver du heller inte oroa dig för att kreditvärdigheten ska förstöras.

Med hjälp av ett mikrolån kan du se till att få pengarna på kontot, utan att behöva vänta på långa utbetalningstider. Vi hjälper dig att göra en grundlig jämförelse av de bästa långivarna på marknaden, så att du kan hitta ett mikrolån med direkt utbetalning idag!