Gull er noe av det mest verdifulle som finnes, i hvert fall for oss vanlige mennesker. Det er annet materiale som koster mye mer, men det er ikke mange andre ting vi liker å ha på oss og kjøpe enn gull. Det må være en slags historisk kulturell greie, fordi vi synes gull er fint blir det automatisk dyrere. Hadde man heller syntes at kull var finere ville det vært dyrt. Kanskje bortsett fra det er mye vanligere å finne forekomster av kull, enn gull. Det er også noe man må ta med i beregningen!

Det er alltid smart å investere i gull

Vi har nevnt dette tidligere, men gull er noe som alltid kommer til å være populært, i hvert fall i vår levetid. Om noe forandres angående det er det sannsynligvis langt etter vår tid. Så selv om det å bruke mye penger på slike ting ikke føles som et smart valg kan det faktisk være helt genialt. Om du gjør det på riktig måte så klart. Det betyr å investere til rett tid, blant annet ved å unngå å kjøpe gull når verdien er høy.

Den er fluktuerende, som vanlig valuta, så det å holde et oppsyn på det kan tjene deg mye penger. Men da må du være tålmodig og smart med. Det å vite når du trenger litt ekstra kapital er også viktig, for da kan du utnytte eventuelle ujevnheter i markedet. Ved å lese denne artikkelen vet du i hvert fall om et alternativ, som kan også hjelpe deg med refinansiering. Det å låne litt for å investere kan faktisk være en god ide altså!

Også en måte å få tak i gull på:

Mange er jo så glade i gull og andre ting som glitrer at de mister mye av perspektivet sitt på livet, og bare kjøper og kjøper. Mange velger også å ta refinansiering av lån for å ha råd til å kjøpe mer. Det er kanskje ikke noe de aller fleste er villige til, men det er en viss logikk i det. Først og fremst gjør refinansiering det billigere for deg, da du får alt på en regning og fjerner smålån med renter og slike ting.

Låne eksempel (Loanscouter.com/no): DigiFinans – Eff. rente: 14.9%, beløp: 65.000 kr. o/5 år. Etabl.geb.: 950 kr. Kostnad: 28.730 kr. Totalt: 93.730 kr.

Det andre er at gull «alltid» er verdifullt, og selv om verdien kan synke i en periode er det alltid noe som forandres. Så det er å investere i en slags kapital det å ha gull. Litt kommer an på kvaliteten og hvordan smykkene er utformet og av hvem. Men om du har kunnskap rundt dette, og vet hva du driver med kan det være klokt.

Det å være forsiktig er aldri dumt!

Men det er mye man må tenke på, blant annet din egen kapasitet til å betale tilbake et lån uten bekymringer. Spesielt fordi det blir dyrere jo lenger du utsetter det, og det er noe du bør unngå. For når du søker lån hos Matchbanker er det ikke de selv som gir deg lånet. De er en formidler av lånetilbud kan man si. Du sender inn søknaden på siden deres, men de sender den videre til långivere på nett som kan være villige til å innfri søknaden din. Det er de som gir deg tilbudet og de du må forholde deg til.

Deretter er du fri til å velge det som du synes passer deg og ditt behov best. Om du ikke synes at noen av dem gjør kan du bare avslå og fortsette med livet. Om du virkelig vil ha en refinansiering av lån bør du alltid sjekke vilkårene og spesielt renten. Det er det som forteller deg klart hvor mye det hele vil koste til slutt.