kvarts i smykkerKvarts gir ikke bare en ring eller et smykke et fint utseende. Dette krystallet kommer også med alternative egenskaper. Hvorfor ikke kombinere disse når du er på jakt etter noe virkelig unikt?

Kvarts

Bruk av kvarts til forskjellige formål er ingen ny oppfinnelse. Det er funnet i utgravinger fra steinalder perioden og en romersk vitenskapsmann trodde det var permanent frosset is. Etter hvert som vitenskapen videreutviklet seg ble kvarts tatt i bruk innen industrien.

Kvarts er et av de vanligste mineralene på jorden og finnes i alt fra de harde bergartene og til sand. Ikke bare er det et vanlig mineral, men det kommer også i mange forskjellige varianter. Den mest utbredte varianten er hvit eller blank kvarts (bergkrystall). I tillegg til disse to finner man fargede varianter, som for eksempel fiolett (ametyst) og gul (citrin). Hver type har sitt navn og farge, men hører inn under samme mineralet.

Det er mange bruksområder for kvarts. Det er kanskje ikke så merkelig siden mineralet er utbredt og så sterkt at det kan lage riper i glass. Bruksområdene er alt fra vanlig glass, optiske fibre, kosmetikk og smykker.

[ux_custom_products cat=»ringer-dame» products=»12″ columns=»4″ title=»»]

Symbolsk bruk

Kvarts har ofte vært brukt i symbolske sammenhenger, historisk og i dag. Over hele verden har de forskjellige typene blitt brukt blant annet til å spå fremtiden. I Japan trodde en tidligere at mineralet kom fra en drages pust og fikk en symbolsk betydning for det perfekte. Urbefolkningen i Australia brukte det i ritualene hvor de påkalte regnet. Vi finner symbolsk bruk i dag også, men i en noe annen variant.

Krystaller benyttes ofte i dag for å tilføre folk forskjellige egenskaper. Innenfor healing og meditasjon benyttes krystallene ofte. De kalles for energigivende krystaller. I tillegg har de andre egenskaper som det påstås har en påvirkning på folk. Det kan være for å finne harmoni, fred og sile ut negative følelser. De fleste av oss tenker kanskje ikke over slikt som dette i hverdagen, men kan kvarts gi mer enn et pent utseende på et smykke, så hvorfor ikke.

[ux_custom_products cat=»anheng-kjeder-smykker-dame» products=»12″ columns=»4″ title=»»]

Historisk, moderne og trendy

Forskjellige typer kvarts finner vi i smykker og ringer. Du finner alt fra de mer rimelige bergkrystallene og til de mer kostbare ametystene. Uansett hvilken gir de et hvert smykke et strøk av eleganse og pynter opp. Samtidig med den historiske og symbolske verdien.

Et eksempel på dette er Kalsedon. Den finnes i forskjellige fargeskalaer innen rødt. Fra gulrød/brunrød til helt oransje. Denne typen kvarts gir ethvert smykke en sofistikert look, litt utenom de vanlige smykkesteinene. Historisk vet man at denne krystallen ble brukt blant annet i signetringer hos romerne.

Er du på jakt etter ringer eller smykker med krystaller kan det være en ide å også se litt på betydningen. Spesielt om det skal være en gave til noen. Det gir et ekstra touch over gaven om det samtidig er mer enn kun pent. Det er mye å velge i så velg med omhu. Å for å ha det sagt; det er ingenting galt i å velge en krystall også kun for at det ser pent ut.

[ux_custom_products cat=»klokker» products=»12″ columns=»4″ title=»»]

Hvorfor brukes så kvarts i smykker?

Kvarts har lenge vært populært i smykker, ringer og annet tilbehør, og du har kanskje allerede forstått hvorfor det er populært. Holdbarheten og styrken i krystallene er upåklagelig. Det er få «edelstener» som kan måle seg med diamanter, men dette krystallet kan på de fleste områdene.

I tillegg er det en stor fordel med at det finnes så mange varianter. Noen er virkelig verdifulle andre rimeligere. Noen er gule og andre typer kommer i et spekter av farger. Få krystaller kan skilte med samme egenskapene som, i et og samme krystall.

Mange varianter

Ta en titt på de forskjellige variantene innenfor smykker, ringer og annet tilbehør. Du ser fort at kvarts er slipt og brukt forskjellig. Velg et smykke hvor slipingen er nærmest «diamantslipt» til en formell kveld. Til de mer røffe antrekkene kommer man ikke unna de mer naturlig utseende krystallene.

Samtidig som du bruker smykker eller ringer som er dekorert med dette krystallet finner du mange etterligninger på for eksempel vesker og solbriller. Dermed er kvarts enkelt å kombinere med annet accessoirers for et helhetlig utseende.