Det å investere er noe som mange liker å gjøre, og som kanskje enda flere ønsker seg å gjøre. Men mange lurer på hvordan man kommer i gang, hva man skal investere i og hva man kan forvente. Det skal vi snakke litt om her, sånn at det blir litt lettere å finne ut av om det kan være noe for deg. For med aksjer gjelder det virkelig bare å komme i gang så tidlig som mulig – uansett om man investerer 100 kr eller 100.000 kr, for alle kan være med!

Aksjer er noe som mage plutselig har fått øynene opp for. Og noe av det som gjør aksjer så spennende er også noe av det som gjør det fult av risiko –nemlig de store utsvingene, som både kan gjøre at man kan tjene mye penger på kort tid, men også tape mye penger på kort tid. Og ofte er det overraskende utviklinger på markedet som kan gjøre reisen enda mer spennende.

Man må ha litt is i magen som investor, og når man har det, kan det å investere bli en spennende reise. Men hvilke aksjer skal du investere i, og hvilken type investor er du?

Hvilke aksjer skal du investere i?

Det er mange forskjellige aksjer du kan investere i, og det å finne ut av hva det riktige valget er for deg, kan være en prosess med mange forskjellige lag. Men en av de gode stedene man kan begynne er på en av de plattformene du vurderer å bruke. Besøk nettsiden her for å se noen av de forskjellige mulighetene du har. Det er verdt å høre på råd fra eksperter, men det er også viktig at du tar stilling til hvilken strategi du har som investor og hvilke ønsker du har for investeringene dine.

Det kan være en fin idé å se på hvordan markedet beveger seg før man hopper ut i det, bare for å føle seg litt mer selvsikker i det valget man tar. Dette betyr ikke at man kan basere fremtidig kurs på den kursen aksjene har hatt inntil nå, men det kan gi deg en idé om hva du eventuelt kan forvente i forhold til svingninger. Det kan også hjelpe deg å få en idé om du er en investor som har høy toleranse for risiko eller om du har en lav toleranse for risiko, det er et psykisk spill. Dette er viktig å vite.