Når man er rik og berømt og i tillegg en fotballspiller som ikke bare er god på banen, men også ser veldig bra ut, da er det ikke få måter man vil hylle dem på. Slik som Ronaldo. Folk vil gjøre alt bare for å få et bilde av ham, eller klemme ham. Spesielt populær blant damene. Det kan hende man får en gate oppkalt etter seg, eller som i Ronaldo sitt tilfelle, en hel flyplass. Eller en gullstatue av ham portrettert av de beste skulptørene man kan tenke seg.

Bysten i Madeira

For gullbysten på den samme flyplassen som bærer hans navn, har fått mange til å trekke på smilebåndet. Noen mener det er et rent mareritt å iaktta den forferdelige etterligningen, og kan ikke fatte hva kunstneren har tenkt. Andre kan ikke bry seg mindre. Men hvorfor bysten ser ut som den gjør er det mange som spekulerer på. Mange vil bare fjerne den, og på mange betting sider kunne man faktisk vedde om bysten blir stående eller ikke.

Noen mener:

  • At det ikke er en byste av gull…
  • At kunstneren ikke ville gi ham honnør i det hele tatt. Kanskje han og ledelsen for flyplassen ergret seg over at en så god fotballspiller som Ronaldo ikke ennå hadde klart å ta landslaget til topps i VM, bare EM.
  • At flyplassen ikke hadde fått tak i en ekte skulptør, så derfor kontaktet de en som lagde karikaturer av kjente personligheter. Karikaturen var ikke så verst tross alt.
  • Noen mener kunstneren står i pakt med djevelen selv, og at kunstverket er en skam for ham og landet. Det hånlige smilet ligner mer et lettelsens sukk ved å tømme blæra, enn en glad og lykkelig fotballspiller.
  • Fotografiet som skulptøren har brukt å se etter, var når Ronaldo deltok på cosplay-festivalen som figuren Sloth fra The Goonies. Likheten er slående.
  • Noen mener skulptøren må ha ”gått på noe”, enten det er psykedeliske stoffer eller andre sterkere stoff. De kan ikke fatte og begripe hva skulptøren har tenkt på. Men ser man lenge nok på bysten trenger man verken det ene eller det andre for å se syner.
  • Skulpturen er en gjenspeiling på hvor (lite) vakker Ronaldo er på innsiden, og ikke hvordan han ser ut på sitt ytre. Det er de indre verdiene som teller, det sa hvert fall mamma.
  • Kan det være Ronaldo selv som har bestilt makkverket. Ingen er like perfekt som Ronaldo, ikke en gang bysten av ham. Man skulle likevel tro at han var interessert i å bli framstilt på best mulig måte.
  • Noen tror Ronaldo kan ha hatt en affære med skulptørens kone. Etter mange års terapi satt fortsatt hatet i ham, men endelig kom han opp med verdens beste plan. Å lage en skulptur som skulle få folk til å le seg fordervet. En skikkelig hyllest.

Hva enn gullgutten Ronaldo har gjort for å fortjene denne merkelige hyllesten, er ikke godt å si. Det er nemlig ikke sikkert portrettet er så veldig ulikt superstjernen selv. Han synes hvert fall bysten er en fin gest. Og alle kunsteksperter der ute er nok ikke like bastante i sine evalueringer av statuen som i dag står på flyplassen i hjembyen til Cristiano Ronaldo.

For det er laget mange merkelige skulpturer av kjente personer opp gjennom tiden. Blant annet en av folkekongen selv, kong Olav, som fikk en statue laget av seg etter sin død som var et spesielt syn.