Gull er noe som mange forbinder med rikdom og ikke minst sikkerhet. Derfor er det slik at når verden går i usikre tider så kjøper man gjerne gull for å sikre seg og slik har det alltid vært. Ikke noe annet edelt metall har egentlig de samme psykologiske egenskapene til gull. De senere årene så har flere hevdet at andre edle metaller som sølv skal ta plassen til gull men det skjer ikke og samtidig så ser vi at det kommer stadig flere digitale valutaer som alle hevder å være et alternativ til gull.

Det er veldig mange som har prøvd å forklare hvorfor gull er så mye verdt. Den forklaringen som oftest blir brukt er at det er en begrenset ressurs som er vanskelig å utvinne og finne. Dette høres ut som en god forklaring men når det er sagt så finnes det så mange gullreserver. Det vil si store lagre med gull som gjerne land kontrollerer som sikkerhet for sin egen valuta eller hvis de skulle trenge en annen valuta i en krise. Et godt eksempel på når slike gullbeholdninger kan komme til anvendelse er i 2.verdenskrig når Norge prøvde å kjøpe våpen fra USA med gull-barene Norge eide og hadde lagret i USA.

Gull er defintivt en begrenset ressurs men hvis «shit hits the fan» og alle verdens nasjoner tar i bruk gull så kan vi forvente oss noen ganske lave priser på gull. Da vil nemlig markedet fort bli oversvømmet med gull og ingen vet helt sikkert hvor mye gull som finnes. Når det blir nok gull så mister den mye av verdien. Hvis vi ser tilbake i historien så ser vi at f.eks indianere som hadde så mye gull ville heller bytte gull mot mat, våpen og andre ting. Fordi det var en ressurs de hadde så mye av så var ikke dette mye verdt for dem. Det er heller ingen garantier for at noen ikke finner et stort fjell med masse gull som de bestemmer seg for å selge.

En forklaring på hvorfor gull kan være så mye verdt og ikke minst at det gjerne stiger i verdi er at det omtrent er som verdens mest kjente varemerke for sikker lagring av verdier. Når man investerer i gull så er det ikke det samme som å gå inn på kasinobonus.guru å sette inn masse penger. Når du kjøper gull og holder på det så viser statistikken at verdien vil stige i verdi over tid.

Den forklaringen er virkelig ikke negativ for gull, for gull er mye verdt i alle land og for de aller fleste. Så om vi sammenligner gull med de største merkevarene så er det kanskje nettopp det gull er. Et merkenavn på noe som er synonymt med sikkerhet. Gull blir ansett som et helt sikkert betalingsmiddel av de aller fleste og den eneste trusselen mot ditt gull er hvordan det er oppbevart. Om du velger å investere i gull så er det derfor viktig at du sikrer gullet skikkelig. En safe kan være smart eller en bankboks med tilstrekkelig sikring rundt.