Uansett om man spiller TV-spill, spilleautomater eller andre spill så er det en ting man ofte ser, gull. Det er er egentlig litt rart for vi bruker jo ikke gull i det vanlige og veldig få har et forhold til gull. Så hvorfor brukes det så ofte spesielt på casinoer? Det er nettopp dette vi skal gå inn på i denne utgaven av Gullglimt. Vi syntes dette er veldig interessant for det sier noe om hvilken viktighet gull har for samfunnet og ikke minst hvordan folk setter pris på nettopp gull.

Gull som lokkemat
Det er flere grunner til dette men for å forstå hvorfor gull spiller en så stor rolle når vi spiller spill så må man se på nettopp historien til spilleautomater. Den første spilleautomaten eller enarmede banditt ble faktisk funnet opp i en bar hvor det hang gullgravere. En bar fant nemlig ut at de kunne tjene mye mer penger om de hadde en liten maskin på bardisken. På den tiden så var kortspill helt vanlig og dette var dermed en måte baren kunne tjene gode enger. Det var dermed noe de forbandt med nettopp gevinst. I dataspill så er det noe av det samme elementet, selv om de fleste av oss ikke har gull så har vi et forhold til dette. Vi ser på gull som noe med verdi, som skinner og som ikke minst har verdi.

https://player.vimeo.com/video/256341111

Gull har blitt brukt av nesten hele verden i alle år for å vise verdi. Man finner gull fra det gamle dynastiet i Kina, fra vikingene, indianerne og ikke minst hos inkaene. Man kan spørre seg hvordan alle klarte å finne gull. Mest sannsynlig så har gull blitt brukt på grunn av den fine fargen, vekten og følelsen av det å være solid. Så for spillutviklere så er dette den enkleste måten å lage skatter på og for å vise spillere at det faktisk har verdi.

Hvis vi ser på nye spilleautomater som f.eks denne så er fortsatt gull et veldig stort element. Du finner omtrent ikke en spilleautomat som ikke har gullbelagt skattekiste, gullbarer eller spiller på noe rundt gull. Det handler om å bruke instinktene vi har og trigge de. Det hadde f.eks ikke vært det samme om de hadde brukt gråstein for å illustrere en stor gevinst.

Også andre metaller

Platina


De siste årene så har vi likevel sett at andre metaller har inntatt spillverden. Blant annet så har flere spillutviklere kommet spilleautomater som dreier seg rundt platinum, sølv, diamanter og ikke minst bitcoin. Etterhvert som gull blir mindre kjent og ikke minst mindre etterspurt så vil vi nok se at stadig færre vil bruke gull i sine spilleautomater. Selv om gull nok i uoverskuelig fremtid vil nettopp være synonymt med rikdom og ikke minst trygghet.