Gull har opplevd en massiv prisoppgang over de siste årene og det ser ikke ut til å slutte. Dette har gjort sitt til at stadig flere prøver å tjene penger på gull og det med høy risiko. Flere har sammenlignet det å spekulere i gull som det samme å spille på casino. Dette er fordi at selv om gullprisen har en fundamental verdi så er markedet som kjøper og selger gull preget av spekulanter. Vi vil derfor komme en klar oppfordring om å være forsiktig med å spekulere i gull. Hvis du har en langsiktig strategi og du satser penger du har råd til å tape så kan det være en god investering. Nedenfor har vi listet opp noen måter du kan tjene penger på gull, men dette er ikke en anbefaling. Vi vil heller anbefale deg å heller satse på å ha en variert investeringsportefølje eller gå ut i Norges skoger for å lete etter gull.

Arbitrasje på gull

Gull selges i forskjellige markeder og det trenger ikke å være slik at de alle sammen handler i samme pris. Det betyr at du kan finne investeringsprodukter som bruker forskjellige priser på gull. Ved å trade disse opp mot hverandre så kan du i teorien sitte med investeringsprodukter som gir deg en gevinst. Dette krever både kunnskap, tid og ikke minst verktøy for å gjøres korrekt. Dette er dermed ikke noe for amatører.

Vi vet at det finnes flere tilbydere av såkalt robot-programvare som hevder å utnytte disse smutthullene. Dette er noe som vi absolutt ber deg unngå fordi det er mest sannsynlig bare en scam.

CFD i gull

CFD-handler har blomstret opp med aktører som f.eks Etoro og andre som lar privatpersoner enkelt kunne «vedde» på at prisen på gull skal gå opp eller ned. Dette kan være en måte å tjene penger på gull men det er likevel svært mye risiko. Faktisk så taper mer enn 80 % av de som investerer i CFDer penger. Så om du skal gjøre dette så må du vite hva du skal gjøre og du bør gjerne ha litt kunnskap om det. I tillegg så bør du ganske enkelt ikke investere med penger du ikke har råd til å tape. Man kan fort tape penger på dette og det kan gå veldig raskt. Derfor bør du være veldig forsiktig og ikke satse mer penger enn du har råd til å tape.

Kjøpe dingser med gull i

Dette er kanskje ikke veldig lønnsomt men det finnes veldig mange tekniske dingser som inneholder mindre mengder gull. Det finnes i dag flere selskaper som har spesialisert på nettopp dette med å få ut edle metaller av mobiltelefoner. Det er kanskje ikke så mye i hver telefon men her er det mulig å få ut noe gull ut av hver ting. Likevel så er det utrolig viktig at man vet hva man gjør her for det kan være noen komponenter som er farlige.

Lage en nettside om gull

Nettsider blir av mange sammenlignet som nåtidens gull. På en nettside om gull så kan du tjene penger på alt i fra hvordan du kan finne gull, investere i gull eller bare på andre gull-relaterte produkter. Det tar gjerne litt tid før du faktisk tjener penger på gull men plutselig så tjener du penger og da kan du ha den inntekten ganske lenge.