Veldig mange av våre lesere er over gjennomsnittet interessert i å finne en skatt, grave frem verdier og tjene litt penger. Dessverre så er det ikke veldig mye gull å finne i Norge, selv om vi vet at noen er heldige. I disse corona tider så er det mange av oss som er bundet til hjemmet og vi har kanskje ikke muligheten til å finne de store gullskattene. Derfor har vi satt oss litt inn i hvordan du kan grave frem digitalt gull.

Så hva er digitalt gull?

Først, så må vi si at dette ikke er investeringsråd. Vi trengte litt mer innhold i disse «corona times» og derfor gikk vi litt i boksen. Digitalt gull er det som flere entusiaster kaller bitcoin. Bitcoin er en digtal valuta som kun finnes i et begrenset antall. For at en bitcoin skal lages så må man bruke en datamaskin og datakraft dette kalles mining. For noen år siden så var det veldig mange nordmenn som «gravde etter bitcoin» med sine datamaskiner men nå er det ikke veldig økonomisk å gjøre lenger så da velger stadig flere å kjøpe bitcoin.

Selv om det er vanskelig å mine bitcoin så finnes det faktisk flere tusen forskjellige digitale valutaer du kan grave etter. Vi skal være helt ærlig på at det ikke akkurat er det samme som å bruke en detektor for å lete etter gull. Det finnes flere nettsider som har en liste som er oppdatert med de mest profitable digitale valutaene å mine. Det man må huske på her er at de kun er profitable å grave etter dersom det finnes en kjøper der ute til dem. Disse alternativene til bitcoin kaller vi for «altcoins». det er ikke disse du burde sitte å hodle på. Forresten så er «hodl» en krypto-måte å si «holde på».

Hva slags utstyr trenger du for å grave etter kryptovaluta?

Kravspesifikasjonene på datamaskiner du trenger er forskjellig på hver eneste coin (kryptovaluta) du ønsker å grave etter. Det er faktisk ikke så mange som gidder å grave etter kryptovaluta. Derfor kan du faktisk gjøre noen skikkelig gode kupp på nettsider som Finn.no eller kjøp/salgsgrupper på Facebook. Det er viktig at før du kjøper utstyret sikrer at alt fungerer og hvor mange timer de er brukt. Det er veldig kjedelig om du kjøper ødelagt eller utstyr av svært dårlig stand.

Hvordan begynne å grave etter digitalt gull? (steg for steg)

  1. Kjøp utstyr (du trenger datamaskiner med skjermkort). Sjekk spesifikasjonene på den coinen du ønsker å grave etter.
  2. Finn ut hvilket program du skal bruke for å grave etter kryptovaluta. Du finner et stort utvalg av programmer her.
  3. Sett opp din rigg, husk at den må ha riktig temperatur og ikke la deg friste til å sette opp brannfeller
  4. Etterhvert som du miner anbefaler vi at du selger gradevis den coinen du graver etter for å investere i flere valutaer. Da er det større sjanse for å sikre deg mot større fall og muligheter for profitt
  5. Tenk sikkerhet på alt når du setter opp kontoer, det finnes folk som vil lure deg til det meste.