WSOP-armbåndet (World Series of Poker) er en prestisjefylt pris som tildeles vinneren av et offisielt WSOP-event. WSOP er en årlig turneringsserie i poker som har blitt arrangert siden 1970, og er kjent som den mest prestisjefylte turneringen innen poker.

Armbåndet symboliserer seieren i en av turneringens hendelser og er svært ettertraktet blant profesjonelle pokerspillere. Å vinne et WSOP-armbånd regnes som en stor bragd i poker-verdenen, og mange spillere vurderes etter antall armbånd de har vunnet gjennom karrieren.

Materialet og designet på armbåndene har variert over tid, men de er ofte laget av gull og kan inneholde diamanter og andre edelstener.

Verdien av et WSOP-armbånd kan variere avhengig av materialene som brukes og designet, men det er viktig å merke seg at den største verdien av et WSOP-armbånd ligger i den prestisje og ære det gir. For profesjonelle pokerspillere er det en stor bragd å vinne et WSOP-armbånd, og det kan ha en betydelig innvirkning på deres karriere og renommé.

Selv om det er vanskelig å estimere den nøyaktige verdien av et WSOP-armbånd, har noen tidligere armbånd blitt solgt på auksjon og har oppnådd priser på flere titusener av dollar. Imidlertid vil verdien av et armbånd variere avhengig av markedsforhold, materialverdi og betydningen knyttet til den spesifikke turneringen eller spilleren som vant det.

Noen eksempler på nordmenn som har vunnet vunnet WSOP armbånd

  • Thor Hansen (1947-2018): Thor Hansen, kjent som «Gudfaren av norsk poker», vant to WSOP-armbånd. Han vant sitt første armbånd i 1988 i Seven Card Stud og sitt andre i 2002 i No Limit 2-7 Draw Lowball.
  • Annette Obrestad: Annette Obrestad vant sitt WSOP-armbånd i 2007, da hun ble verdensmester i poker ved å vinne WSOP Europe Main Event. Hun var 18 år gammel på det tidspunktet og ble dermed den yngste spilleren som noensinne har vunnet et WSOP-armbånd.
  • Sigurd Eskeland: Sigurd Eskeland vant sitt WSOP-armbånd i 2010 i et Seven Card Stud Hi-Lo 8 or Better event.
  • Espen Sandvik: Espen Sandvik vant sitt WSOP-armbånd i 2019 i et Pot Limit Omaha 8 or Better event.
  • Øyvind Riisem: Øyvind Riisem vant sitt WSOP-armbånd i 2008 i et Mixed Hold’em event.
  • Anders Berg: Anders Berg vant sitt WSOP-armbånd i 2011 i et Pot-Limit Omaha Championship event.
  • Felix Stephensen: Felix Stephensen vant sitt WSOP-armbånd i 2021 i et Mixed No-Limit Hold’em/Pot-Limit Omaha event.

Hvor mange WSOP armbånd er offisielt delt ut?

Det har blitt delt ut over 1 000 WSOP-armbånd, du kan sjekke WSOPs offisielle nettside eller relevante pokernyhetskilder for oppdatert informasjon om antall armbånd som er delt ut. Du kan ikke vinne det på nettspill som f.eks. på Norgesnettcasino.com, det må vinnes på WSOP.

Kan man kjøpe WSOP armbånd?

Det er ikke mulig å kjøpe et offisielt WSOP-armbånd, ettersom de kun tildeles vinnerne av offisielle World Series of Poker-events. Å vinne et WSOP-armbånd er en stor prestasjon i poker-verdenen og er et symbol på suksess og dyktighet.

Imidlertid kan det hende at noen vinnere velger å selge sitt armbånd i etterkant av turneringen, for eksempel gjennom auksjoner eller private salg. Slike tilfeller er sjeldne og representerer personlige valg fra vinnerne. Det er også mulig at kopier eller replikaer av WSOP-armbånd er tilgjengelige for kjøp, men disse vil ikke ha den samme prestisjen som et offisielt armbånd vunnet i en turnering.

Er det vanlig med gullpremier i pokerturneringer?

World Series of Poker (WSOP) er et eksempel på en turnering der gull er en del av premien. Vinnerne av hvert WSOP-event mottar et armbånd, som vanligvis er laget av gull og kan ha innlegg av diamanter eller andre edelstener. Dette armbåndet er ansett som et symbol på prestasjon og suksess innen poker.

I andre pokerturneringer kan det være ulike typer premier, som ofte inkluderer pengepremier, trofeer, klokker og andre gjenstander av verdi. Selv om gullpremier ikke er vanlig i de fleste turneringer, kan det hende at enkelte arrangører velger å tilby gullrelaterte premier som en del av sin premiestruktur.

Pokerturneringer med gull som premie

  • World Series of Poker (WSOP): Som nevnt tidligere, mottar vinnerne av hvert WSOP-event et armbånd som ofte er laget av gull og kan inneholde diamanter eller andre edelstener. WSOP er den mest kjente turneringen som tilbyr gullpremier.
  • World Poker Tour (WPT): WPT-vinnere mottar ofte et trofé som kalles WPT Champions Cup. Selv om troféet ikke er laget av rent gull, er det en gullbelagt kopp som symboliserer suksess og prestasjon i poker.
  • European Poker Tour (EPT): I noen tilfeller har EPT-vinnere mottatt eksklusive klokker som premie, der noen av klokkene har gullkomponenter.