Vi ønsker hunden vår det aller beste. De som har penger nok til det, kan skjenke den et hundebur i purt gull. Det har nok ingen praktisk side, utover hundeburets egne egenskaper. Ellers er gull et godt materiale som sikkert ville blitt brukt oftere hvis det hadde vært tilgjengelig til en lavere pris.

Men hvem er vi til å uttale oss om hundens psyke. Kanskje vil den trives fortreffelig i gullburet sitt. Kanskje vil den til og med å nekte å forlate det om den blir tilbudt et rimeligere alternativ. Dessverre har vi få erfaringer og kunnskaper om gullbur for hunder.

Et hundeburs sentrale egenskaper

Et hundebur er normalt ikke noe statussymbol for hunden. Hundebur i ordinære materialer selges blant annet på Billige-hundebur.com. Det er der først og fremst for å sikre hunden og dens medpassasjerer under en biltur. En frittgående hund under bilkjøring er forståelig nok ikke en god ting. Det verste er dersom det skulle bli påkrevet en bråstopp. 

Tester av NAF og andre trafikkorganisasjoner har vist at en liten hund på to kilo vil ha en kraft tilsvarende 80 kilo dersom den blir kastet fram som følge av en kollisjon i 50 kilometer i timen. Vi vil helst ikke tenke på hva som skjer hvis det er en større hund eller om trefningen skjer i større fart. 

Et hundebur bør helst være laget av metall. Således kan vi si at gull er kvalifisert. Plast derimot kan være risikabelt. Det er ikke sikkert det holder ved en kollisjon.

Solid selvi gull

Hundeting i gull

Ellers er det for den bemidlede ingen hindring å utruste sin firbente med effekter i gull. Litt forsiktighet bør det utvises med gullhalsbåndet. Fristelsen for hundetyver vil øke proporsjonalt med denne verdiøkningen.

Men mer relevant er å kjøpe hunderelaterte ting til seg selv, i ekte gull. Smykker i forskjellige former med avbildninger av hunder er vel det beste eksemplet. Her er det mye å velge i, blant anheng, armbånd og ringer. 

Finner du ikke akkurat hva du vil ha, er det heller ikke vanskelig å få laget noe eget. Kanskje vil du at navnet på din egen hund skal inngraveres? Det er bare å lage en skisse og høre med gullsmeden. 

Gull glimrer alltid

… selv om det ikke er gull alt som glimrer. Men uansett kurssvingninger på verdien av selve materialet, vil ting i gull alltid ha en affeksjonsverdi. Verdiløst blir det neppe.