Å være i fysisk aktivitet er helt avgjørende når det gjelder både å forebygge sykdom og å lindre eventuelle eksisterende sykdommer. Dessuten er trening og aktivitet svært viktig for livskvalitet, humør og psykisk helse. Å bruke tid på idrett og aktiviteter i naturen er helt enkelt en svært god investering i ditt eget liv.

Skånsomme treningsformer som passer for alle

Det er mange som tenker på løping eller tung styrketrening når fysisk aktivitet og trening kommer på tale, men det finnes en mengde mer skånsomme treningsformer som kan tilpasser praktisk talt alle. Til å begynne med er det viktig å husk på at all fysisk aktivitet teller, en rolig gåtur er mye bedre enn ingenting.

Dessuten finnes det mange treningsformer som kombinerer naturopplevelser med fysisk aktivitet og utholdenhetstrening. På nettsiden til coolsurf – en del av coolsnow, coolsnow.no, finner du for eksempel de populære padlebrettene. Med et slikt brett kan du padle rolig ut på vannet, og trene både balanse, utholdenhet og styrke. Dessuten får du oppleve den norske naturen fra en helt ny side.

Jeg har ikke tid å trene?

Hverdagen kan være ekstremt hektisk, og det er fullt forståelig at mange argumenterer med at de helt enkelt ikke har tid til trening. Likevel er det mulig å snu på denne argumentasjonen: Har du tid til ikke å trene?

Det finnes selvfølgelig ingen absolutte garantier når det gjelder hvordan trening påvirker verken helse eller forventet levetid, men i stort vil fysisk aktivitet være en bidragende årsak til både et lengre og friskere liv.

Det finnes forskning som tyder på at de som er i regelmessig fysisk aktivitet, og kombinerer det med andre sunne vaner når det gjelder for eksempel vekt, kan glede seg til kanskje så mye som 10 ekstra leveår. Det kan veie opp for svært mange treningsøkter.