Det var ikke før på 90-tallet online poker virkelig begynte å ta av og har siden den gang blitt den største varianten av det populære kortspillet. Du trenger ikke lenger dra til Las Vegas for å oppleve ekte poker stemning, nå kan du nemlig få den servert hjemme i egen stue.

Poker satsing på høyt nivå

Det finnes mange forskjellige versjoner av spillet, uttalige strategier å velge mellom og ikke minst får spillerne muligheten til å delta i pokerturneringer. Selve premiepotten varierer ofte utfra turneringen til minstesatsingen.

I Texas Holdèm for eksempel så er det en av spillerne på hver side av selve giveren (dealeren) som krever et forhåndsbestemt beløp, og dette avgjør pottens verdi. Det er altså opptil de andre spillerne om de ønsker å hive seg med videre eller kaste seg før selve “turneringen” har begynt. En turnering kan vare opptil flere timer og det er som regel disse turneringene som har de største premiepottene, og sikrer deg millionbeløp dersom du havner på en tredje eller fjerde plass.

Muligheten til å tjene ekstra penger

Poker blir veldig ofte sett på som et alternativ for å tjene inn litt ekstra penger i måneden, og tanken på å kunne vinne betydelige høye summer tiltrekker seg nye spillere som ønsker å bli en del av pokermiljøet. Å være en del av pokermiljøet gir deg ikke bare muligheten til å tjene ekstra penger, men er også veldig sosialt, der man kommer i kontakt med pokerfantaster og spillere fra over hele verden.

Flere unge spillere lever av poker

Vinner man gull så kan man leve av det…

Det er mange i dag som lever av å spille poker på nettet og dette er også gjerne grunnen til hvorfor flere ønsker å begynne med nettpoker og deltar i diverse pokerturneringer.

Som i mange casino spill handler det ikke bare om å ha flaks, men å satse kortene riktig. Bruker man riktige strategier, leser seg opp om poker reglene og lærer seg å lese andre spillere tar det ikke lang tid før man kan begynne å spille blandt proffene. En profesjonell pokerspiller i 50 årene som har holdt på lenge får som regel alltid favøren på sin side, men det betyr ikke at nye spillere har mindre vinnersjanse og ikke kan komme på samme nivå.

Det er gjerne mange unge spillere i 20 årsalderen som har holdt på i noen måneder, som lever av online poker i dag. Statistikk viser at spesielt unge menn er av den høyeste prosentdelen, der en fra Norge blant annet ble kåret til en av verdens beste online pokerspillere.

Konklusjon

Det finnes mange fordeler med å spille poker på nettet, da det både er fleksibelt, morsomt og spennende. Selv om man kan vinne penger og kommunisere med andre spillere, er det ofte underholdningen brukerne setter mest pris på. I 2019 så er det så enkelt å spille poker og det kan gjøres fra hvor enn du befinner deg, fra både smarttelefonen og nettbrettet. Du trenger rett og slett kun internett og kan spille når du selv ønsker, enten du vil satse profesjonelt eller kose deg en fredags kveld.

Det er likevel viktig å huske på at poker i bunn og grunn er et sjansespill og det er fort gjort å tape i det lange løp. Det anbefales derfor kun å satse egne penger hvis man er godt forberedt i forveien og kan takle det psykiske presset.