Esports har de seneste årene vokst seg fra å være en hobbyaktivitet til i dag å være et verdensomspennende fenomen, hvor de beste utøverne konkurrerer mot hverandre i arenaer med et titalls tusen publikum til stede. Disse spillerne har fått stjernestatus på lik linje med Cristiano Ronaldo, og med det har det også kommet en rekke nye esportstrender.

Esports-smykker

Mange esportstitler kommer med stilistisk grafikk og et fargerikt utseende, noe som gir mange gode motiver for smykkedesignere! Flere har valgt å hoppe på denne trenden, og nedenfor vil du finne noen spennende resultater.

That Jewelry Designer er en designer som har spesialisert seg på det morsomme og fargerike League of Legends-spillet, hvor forskjellige karakterer har fått sitt eget design på ringer, halskjeder, etc.

Er du interessert i League of Legends, kan du bla gjennom mange smykker her – kanskje du finner et motiv fra din yndlingskarakter?


Kilde: ThatJewelryDesigner via Facebook

Mesterskapsringer

Hvert år samles verdens mest kjente esportsutøverne til flere turneringer over hele verden. I tillegg til svimlende høye premiepotter og en fanbase de fleste av oss kun kan drømme om, får vinnerne ofte glamorøse smykker, fylt med diamanter, gull og andre luksuriøse metaller.

F.eks fikk Dota 2 The International-vinnerne i 2017 hver sin mesterskapsring, til en samlet verdi av flere tusen kroner.


Kilde: Team Liquid via Twitter

Riot, utviklerne av League of Legends, har også sett verdien i dette og deler nå ut mesterskapsringer til vinnerne av deres World Championship. Høres det kjent ut? Populære basketball- og amerikanske fotballigaer som NBA og NFL har gjort dette i en årrekke, og at det nå også har kommet til esportsverdenen, er bare ett av mange beviser på at elektronisk idrett virkelig har nådd ut til massene.


Kilde: SKT Bang via Twitter

Esports – fremtidens underholdning

Esports er et relativt nytt fenomen, men har de siste årene eksplodert i popularitet. Med over 100 millioner kroner i premiepotten, er Dota 2 The International den hittil best betalte esportskonkurransen.

Flere andre spilltitler har også millioner av tilhengere over hele verden, hvor de mest populære spilltilene i 2018 er League of Legends, Overwatch, Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive og PlayerUnknown’s Battlegrounds. Ifølge Business Insider er det ventet at esports vil være en $1.5 milliarders-industri innen 2020.

Ønsker du å lære mer om fenomenet, har Mr Green laget et kort og godt sammendrag om esports her. Først er det mest om esportsbetting, men scroller du nedover, får du også spennende informasjon om de mest populære esportstitlene, i tillegg til mange morsomme fakta.

Perfekt for smykkeelskere

Det blir spennende å se hvordan markedet utvikler seg gjennom de neste årene, men én ting er sikkert; esports har kommet for å bli. For oss smykkeelskere er dette gode nyheter, da designere vil ha hundrevis av fargerike og flotte motiver å velge mellom, spesielt fra våre favoritter: Dota 2, League of Legends og Overwatch.

That Jewelry Designer er nok kun den første av mange designere som kommer til å hoppe på denne trenden, og vi venter i spenning på å se hva slags resultater dette vil bringe!