Vi har vanskelig for å forstå at folk syns det. Men det er faktisk mange som omtaler både live betting og gullgraving som tullete hobbyer. La oss knuse mytene sammen slik at alle og enhver kan forstå de givende og spennende følelsene både live betting og gullgraving kommer med. Det er nemlig slik at de som er interessert i gullgraving ofte har litt fotballdilla, og vice versa.

Janteloven på avveie

Det å bo i et av verdens rikeste land kommer med mange gode fordeler. Janteloven er ikke en av disse fordelene, spesielt om man er litt annerledes enn de andre i nabolaget. Du vet, den gamle loven som gikk på folkemunn og sørget for at sosialismen blomstret. Du skal ikke tro du er mer enn andre, sier den. Og selv om man kanskje ikke tror man er mer enn andre når man står med iskaldt vann opp til knærne i elva for å jakte på små mikroskopiske gullkorn, er det mange som har formeninger om at gullgraving er en tullete hobby.

Fakta er enkel: vi bor i et mineralrikt land. Det er fullt mulig å finne gull i mange av elvene og fjellene og dalene våre. Med riktig kunnskap kan du være heldig, men mest sannsynlig vil du ikke bli rik på gullgraving. Selv de som har vært gullentusiaster i en årrekke selger sjeldent gullet de finner. Gullnuggets og andre gullflak tar seg nemlig bra ut som prakteksemplarer på hylla, og er gevinst nok i seg selv.

Så nei, gullgraving handler ikke om penger. Det handler mer om å lære noe om naturen, bruke sin egen kunnskap og følge innstinktene, være ute i frisk luft og bruke kroppen. I tillegg er det selvsagt en sosial affære, noe som gjør det veldig givende. Alt dette har positive virkninger på både kropp og sjel, noe som kan gi oss hint om at gullgraving ikke er en tullete hobby, men faktisk en veldig sunn en. 

Ny generasjon av tipping

Det finnes mange måter å like fotball på. Man kan like å spille fotball selv. Det er mulig å være blodsupporter og være inspirert av engelsk hooligan kultur. Kanskje du bare liker å se på spillet uansett hvem som spiller. Eller kanskje du spesialiserer deg på live betting og analyserer spillet slik at du kan ha større sjanser for å vinne premier. Mellom alle disse finnes det et hav av variabler, men alle disse gruppene er glad i fotball på sin egen måte.

Hooligans

Tipping har lenge vært populært i Norge, og med live betting har det blitt enda enklere å ta det opp som en hobby. Tidligere måtte man investere mye tid og penger i å bli god i tipping. Live betting har derimot gjort det mulig å tippe i sanntid, slik at du alltid kan følge med før du satser penger. Denne nye formen for tipping har gjort det til en hobby for mange. Nå er det ikke kun forbeholdt for spesielt fotballinteresserte menn slik det var tidligere. Live betting brukes av dem som har analytiske egenskaper og liker å studere odds, og det spiller ingen rolle hvilket kjønn.

Live betting er en smart hobby hvor man trenger mye kunnskap om fotballverden. Jo mer du kan om fotball, jo enklere vil spillet bli å analysere. I tillegg er fotball såpass populært her til lands at du absolutt kan finne din lille vennegjeng om live betting er den hobbyen du virkelig ønsker å beholde. Med andre ord er live betting en ganske akseptert hobby, spesielt om du har en nøktern tilnærming og faktisk vinner noe. Det er som regel dem som ikke tipper riktig som får ‘tullete hobby’ slengt i fleisen.