Source: Unsplash, Sharon McCutcheon, CC BY- NC- ND -2.0

Mange eventyrer, historikere og arkeologer har brukt mye av sin tid i jakten på den forsvunne byen Eldorado. Hvordan startet myten om den gullbelagte byen, og finnes den virkelig?

Eldorado betyr ‘den gyldne’ eller den som er av gull. Legenden sier at kongen av stammen Muisca i Colombia brukte å dekke seg med gullstøv for så dykke i elven Guatavita. Legenden om Eldorado forandret seg over tid, og gikk fra å være en mann som var dekket i gullstøv, til en by, kongerike og til slutt ble det sagt at det var et helt imperium som var dekket i gull. Opp igjennom årene har det vært mange som har trodd de har vist hvor denne byen befinner seg, og spanske eventyrere finkjemmet Colombia, Venuzuela, Guyana og store deler av de nordlige delene av sør amerika uten hell.

Ulike adapsjoner

Gjennom årene har flere og flere avvist at byen eksisterer, men innmellom dukker det opp filmer og spill om byen. Playstation 4 har blant annet laget  «Uncharted- The lost legacy» hvor hovedkarakterene finner byen, men ender opp med å ødelegge den. I 2000 kom filmen «Veien til Eldorado» hvor hovedkarakterene på en eller annen måter ender opp i byen og blir behandlet som om de er guder.  Du har også andre spill på https://www.storspiller.com  der du har spill på casino som «Gonzos Quest» . Der leter du etter Eldorado og alt gullet som byen har, og det beste er at du faktisk finner gullet.

Statussymbol

Gull har alltid hatt et statussymbol , og kanskje det var derfor så mange lette etter denne forsvunne byen, og ville at myten skulle være sann. For hadde de funnet den hadde de blitt høyt annerkjent som personene som fant den gullbelagte byen. Det skal sies at de eventyrerene som reiste på ekspedisjonene for å finne Eldorado hadde det hardt, og noen opplevde å ikke komme hjem. I John Hemmings bok «The search for EL Dorado» får du en historie som kanskje ikke er så gullbelagt som du skulle tro. Ved  hjelp av illustrasjoner får du vite mer om historiene til disse reisende, og ting som skjedde på veien til denne myten.