Det er en drøm for mange å kunne leve et luksusliv uten å måtte gjøre noe for det. Men drømmen blir sjelden en realitet. Derfor er det mange som rømmer inn i en virtuell virkelighet (VR). Her kan man ta rolle som en figur i et spill og være konge over folk og rike.

Man kan være en deltaker i en krig eller i en dystopisk verden.

Hvor grensen mellom virkelighet og ikke-virkelighet går har blitt mer og mer uklar. Det å grave etter gull har fått flere betydninger i disse dager. Man kan saktens grave etter gull ved å spille på kasino, der det finnes spill som kan gi deg så store formuer at du kan kjøpe all verdens gull.

Online spill med gull-faktor

Der finner man også mange spill med gull som tema. Golden Shamrock er en spilleautomat med irsk tema og gull så langt øye kan se. Her gjelder det å ha gullhår og mer til. Med en toppremie på 200.000 mynter (400.000 kroner på denne automaten), vil man både ha råd til gull og andre godsaker.

Likevel er det de enorme progressive jackpot-automatene som har mest å tilby. Med over 13.7 millioner Euro (gang med ti for et overslag), på den legendespunnede Mega Moolah fra leverandøren MicroGaming, vil livet ditt endres totalt.

Dette er bare noen av spillene med gull-tema. I tillegg finner vi spill som Gold Rush, Where is the Gold, Golden for å nevne noen.

Gullgraver

Man kan også grave etter verdier på en kunstig måte i dag. Det er ikke gull, men verdien er av den gylne fargen. Vi snakker om kryptovaluta. Det finnes mange forskjellige typer kryptovaluta, og felles for dem er at man selv kan grave dem ut ved å løse enormt kompliserte matematiske utregninger.

Du kan ikke sette deg ned med rutepapir og den nyeste modellen til Casio her, man må bruke datakraft. Og ikke bare vanlig datakraft. Man må bruke så mye datakraft at en vanlig maskin ville koke! Avansert ekstra utstyr som minnekort og lignende. Finn.no flommer over av pakkeløsninger som Antminer.

Gaming som sier gull

Men har du tenkt å gå over i den virtuelle verden, anbefaler vi en VR-brille. Den vil gjøre transaksjonen mye mer livlig.

Fallout er et slikt VR-spill som man bare må sjekke ut. Det er en drøm som har blitt virkelighet. Her vil man leve i en ødelagt storby i en apokalyptisk verden. Men alle tingene man finner kan få nytt liv og bli gull verdt. Men man må alltid passe seg for farene som lusker i skyggen.

Legger man ut sine spill på Youtube og Twitch TV, kan man dessuten bli uforskammet rik. Det gjelder bare å ha gullteft og selvfølgelig gå med gullsko.