Het armbåndstrend

Armbånd er noe man finner på mange bilder på Instagram, av både privatpersoner og kjendiser. Om det er av sølv, gull eller plastikk har ingen betydning. Er det én ting som gjelder denne sommeren, er det å ikke gå med et nakent håndledd. Så hvorfor har vi egentlig en slik besettelse av armbånd? Det kan egentlig rett og slett skyldes at det ser generelt bra ut. Perler, kors, hodeskaller eller lenker; det er utallige mulige måter du kan style eller kjøpe ditt eget armbånd som passer perfekt for deg. Det kan ha en personlig betydning, eller så kan du kun gå med det bare for at det ser bra ut. Uansett er det ingen som setter grenser for hva som er inn når det kommer til armbåndet. Og bra er det.

[ux_bestseller_products products=»8″ columns=»4″ title=»»]

Historien til armbåndet

Egypterne var tidlig ute på mote. Historikere daterer de første armbåndene til egypterne helt tilbake til 5000 år før Kristus. Her var det derimot ben, steiner og grener som stod for materialet. Egypterne brukte derimot ikke armbånd på samme måte som oss, men til å utføre forskjellige religiøse og spirituelle interesser. Det meste kjente armbåndet til egypterne er Scarab, og er faktisk et av de mest kjente symbolene av oldtidens Egypt. Scarab representerer gjenfødelse og reinkarnasjon. Dette armbåndet ble brukt som en pyntegjenstand og ble pakket med inn under mumifiseringen av flere velstående mennesker.
Russerne har også en historie når det kommer til armbånd. Russiske arkeologer har funnet noen rester av et ben som stammer fra en kvinne. Restene kan dateres til år 40 000 før Kristus. Også her fant man rester fra noe som kan være et armbånd på håndleddet til kvinnen.

[ux_custom_products cat=»klokker-herre» products=»12″ columns=»4″ title=»»]

Forskjellige armbåndstyper

Det som er så fascinerende med armbånd, er at det finner utrolige mange typer armbånd som gjør at du kan gå med et som får deg til å føle deg helt spesiell. Du kan for eksempel ha et vennskapsarmbånd. Det er to identiske bånd som du og din bestevenn kan ha. Eller du kan ha armbånd fra et spesielt land som betyr mye for deg. Mange pleier som regel å kjøpe armbånd fra Sør-Afrika. De armbåndene er helt spesielle, og inneholder flere forskjellige farger og fasonger. Det eneste som betyr noe, er ikke pris, men affeksjonsverdien. Det er jo tross alt du som skal gå med det. Da handler det ikke bare om hvordan det ser ut, men hvor mye det betyr for deg.
Hvis du er en mann, er det flere armbånd som er spesielt rettet inn for menn. Du kan for eksempel ha armbånd laget av gull eller sølv, eller kuler. Her er det kun fantasien som setter grenser. For kvinner det veldig mange som pleier å for eksempel ha hjerter på armbåndet, eller veldig sterke farger. Hvis du derimot er en religiøs person, kan du fint få, lage eller kjøpe armbånd som har kors på seg, eller påskriften W.W.J.D som betyr what would Jesus do – hva ville Jesus gjort, eller armbånd med arabisk kalligrafi hvis du er muslim. Også her er det bare fantasien som setter grenser.

Lag dine egne armbånd

Hvis du er en kreativ person, eller en person som liker å prøve nye ting, er det ingenting i veien for å lage sine egne typer. Det første du burde gjøre er å få noen gode idéer til hvordan armbåndet ditt skal se ut. Se for eksempel på klærne du bruker til vanlig, og prøv å matche armbåndet sammen med klærne dine. Når du skal finne ut av hva du skal plassere på armbåndet ditt, kan du for eksempel sjekke ut Fretex eller lignende og finn noen fine gjenstander som du kan ha på armbåndet, eller så kan du også kikke i alle kroker og skuffer i hjemmet ditt og finne noen fine gjenstander. Fiskesnøre fungerer veldig greit som tråd, og er veldig slitesterkt. Da gjenstår det bare å tre på noen av gjenstandene du fant på fiskesnøre, så har du et velfungerende armbånd du har laget helt selv!

[ux_custom_products cat=»lommeboker» products=»12″ columns=»4″ title=»»]

Armbåndene for de sportsinteresserte

Liker du sport, finnes det mange forskjellige armbånd med ulike instrumenter. For noen kan det være vanskelig å finne motivasjon til å trene, og da kan armbånd som er med på å gi deg et lite «push» være akkurat det du leter etter.
Nike har selv lansert et armbånd som viser deg hvor mye klokka er, men også hvor mange kalorier du har forbrent i løpet av en dag. Den registrerer hvor mange hvor mange skritt du tar, og du taster selv inn din egen vekt og høyde. Det som er så motiverende, er at du samler inn poeng som gjør at du får en gratulasjon når du har oppnådd en viss sum. Du kan også koble deg sammen med venner som har samme armbånd, og konkurrere dere imellom.
Et annet alternativ kan være de som måler pulsen din. Mange av disse fungerer også med at du enkelt kan koble armbåndene sammen med vennene dine. Det er både sosialt og motiverende. Kanskje det er akkurat det noen trenger – et lite vennlig dytt av noen som står deg nær for å yte det maksimale.

Armbånd etter humøret ditt

Som nevnt overfor, er armbåndet så spesielt fordi du kan både kjøpe og lage armbånd som er spesielle på hver sin måte. Du kan for eksempel ha et som kun er i grønt, svart eller hvitt. Du kan ha perler, eller stener eller gull. Men du kan også få tak i de som er laget av stoff, metall eller plastikk. Og det beste av alt; det har så mange bruksområder. Du kan også få tak i elektroniske typer som gir deg beskjed hvis du har fått en ny melding, og som kan måle pulsen din, og måle hvor mange steg du har tatt i løpet av dagen. I tillegg så er armbånd på mote akkurat nå. Kjendiser som Kanye West, Jennifer Lopez og Barack Obama har alle brukt og bruker armbånd. Så hvis du vil være på mote, så er det ingen grunner for at håndleddet ditt skal være bart denne sommeren.