Gull har alltid vært et svært underholdende, informativt og forførende emne, ikke bare på grunn av den store verdien det alltid har hatt i både historier og den virkelige verden, men også på grunn av gullets rolle i verdensøkonomien.

I tillegg til rhodium, platina og sølv kommer også den høye prisen av gull på grunn av at det er et sjeldent, naturlig og ikke-radioaktivt edelmetall. Prisen på gull på det åpne markedet påvirker viktige indikatorer so valutapriser, handels- og forretningsavtaler, investeringer og mye annet.

Et krasj, eller en kraftig økning, i gullmarkedet kan bety veldig mye for mange mennesker. Noen kan tjene stort, mens andre kan tape alt. Den faktiske verdien til gull avhenger av markedsverdien. Til tross for at prisen går opp og ned, så vil gull aldri miste sin status som et svært etterspurt edelmetall, så alt som inneholder gull vil alltid ha en høy verdi.

Vi har laget en liste over mange av de dyreste gulltingene som finnes, utenom de «vanlige» gulleggene, gullkronene og gullringene. Dette er en interessant miks av klassiske samlergjenstander til moderne blings. Toppen av listen vår er det nok de færreste som har råd til, men litt lengre ned begynner det å bli realistisk for lommeboka til vanlige mennesker også. Trenger du litt hjelp på veien til gullet, kan en innskuddsbonus hos nettcasino være veien å gå – en stor jackpot hjelper deg langt på vei. Eller du kan tippe lotto og se om du stikker av med førstepremien der.

Her er vår toppliste over 10 dyre og sjeldne gullgjenstander:

1. Stuart Hughes iPhone 5 i gull og med sorte diamanter

Pris: $15 millioner

Mens noen av de nyeste teknologiske gadgetsene er overkommelige for mange mennesker, finnes det måter å sette lista litt høyere. En måte er å leie inn Stuart Hughes til å mikse teknologi med gull og sorte diamanter, så får du den dyreste gadgeten i verden: iPhone 5 i gull med sorte diamanter. Hughes har også laget verdens dyreste nettbrett, verdt $8 millioner.

Dekslet, verdt $15 071 000, er laget av 24-karats gull, mens kantene og Apple-logoen er dekket av totalt 600 forskjellige diamanter. iPhonens kronjuvel er en 26-karats sort diamant bygd inn på hjem-knappen. Den er eid av en kinesisk milliardær.

2. Patek Philippie Super Complication Gull-lommeur

Pris: $11 millioner

Klokker er blant de dyreste luksusgjenstandene i verden, og forskjellige klokkemerker har gjerne en plassering når det kommer til hvor verdifulle klokkene deres er. Prisen for aller dyreste gullklokke går til Patek Philippie Super Complication Gull-lommeur, som er verdt $11 millioner. Klokken ble bestilt av bankmannen Henry Graves, i en konkurranse med kompisen James Packard om hvem som eier den mest kompliserte klokken. Resultatet var, som forventet, et svært dyrt urverk siden juveler og edelmetaller er brukt til de mikroskopiske delene inne i klokken. Graves’ klokke ble laget av 18-karats solid gull, og viser New Yorks skyline. Den er nå utstilt i et museum i Genève.

3. Geoffrey Parker Pokersett i hvitt gull

Pris: $7,5 millioner

Storspiller trenger ikke kaste bort pengene sine, det finnes nemlig en måte å investere i luksusspillet sitt ved å investere i noe som garantert gir avkastning. Det er nemlig mulig å kjøpe verdens dyreste pokersett for bare $7,5 millioner. Pokersettet er laget av den britiske spilldesigneren Geoffrey Parker. Kofferten er laget av alligatorskinn, mens sjetongene har edelstener. Dealerknappen er laget av 18-karats hvitt gull, og har to rader med diamanter. Det medfølger fire kortstokker, som alle er belagt med platina.   

4. Elizabeth of Canada – Gigantisk gullmynt

Pris: $997 000

Det finnes mange mynter i verden som konkurrerer om å være den dyreste, mest på grunn av sin historiske verdi. Mynten Flowing Hair Dollar topper listen med sine $10 millioner, fordi den er den aller første mynten som ble utstedt av amerikanske myndigheter i 1794. Men, disse verdifulle myntene er ikke akkurat gullmynter. Prisen som dyreste gullmynt går til den kanadiske giganten Elizabeth of Canada. Den ble avduket i 2007, og er laget av 99,999 prosent rent gull. Mynten veier 100 kilo, er 3 centimeter tykk og måler 53 centimeter i diameter. Det kostet $997 000 å lage den på produksjonstidspunktet. Den ble laget for å promotere Canadas bullion-mynter, og har Dronning Elizabeth på mynt-siden, og det kjente lønnebladet på kron-siden.

5. Datta Phuge Gullskjorte

Pris: $240 000

Den indiske gullinvestoren Datta Phuge eier en skjorte laget av gull, som veier over tre kilo og er verdt $240 000. Klesplagget ble laget av indiske Rankar Jewelers, som brukte 15 dager på å veve, spinne og sy skjorten. Gulltoppen ble designet med bilder av indiske konger, og foret på innsiden er av fløyel. Den kan dog ikke vaskes. Sikkerhetsvakter passer på Phuge når han en sjelden gang tar på seg gullskjorta ute i offentligheten.

6. Christopher Michael Shellis Gold Valentine Stiletto

Pris: $210 994

Den britiske skodesigneren Christopher Michael har laget de dyreste skoene i nyere historie, faktisk så dyre at enkelte av skoene ikke har blitt kjøpt enda. Men nylig kom vidunderskomakeren opp med noe som har blitt de dyreste skoene (så langt). Shellis Solid Gold Stilettos er en klassisk høyhælt sko, laget av solid gull, mens skostroppene er belagt med 2 000 diamanter.

7. Gold Beefeater Barbeque Grill

Pris: $150 710

Vil noen ha en gullgrill? Og med det mener vi ikke fronten på en bil, akkurat. Gold Beefeater Barbeque Grill er laget av gull – ja, absolutt alle deler av denne matmaskinen er laget av 24-karats gull. BeefEater, et australsk selskap som selger griller, laget denne varianten til 2007 Sydney Home Show, en slags husmesse der nede. Prisen for å kunne steke sommermaten på denne gullgrillen er $150 710.

8. Clic Gold Reader

Pris: $75 000

Kunnskap er en skatt som ikke kan stjeles, så å kunne lese, se filmer, TV og andre kunnskapskilder med hjelp fra et par gullbriller, er absolutt verdifullt. Clic Gold Reader-brillene er laget av 18-karats gull, og kombinerer praktiske optiske fordeler med edelt metall. Selgeren, House of Solid Gold, hevder det tar 50 arbeidstimer å lage et par, hvor både brillerammen, bakdelen og sidedelene er laget av rent gull. Det finnes faktisk 300 par briller der ute, så hvis du har litt ekstra penger til overs har du sjansen til å sikre deg et par. 

9. Eames Gullstol

Pris: $2 122,36

Eames er kjent for sine møbler, og har alltid vært synonymt med klasse og høye priser. Mens klassiske Eames-stoler er laget av det beste treverk og lær, har gullstolen brutt den klassiske monotonien. Den enkle, men rene, gullstolen fra Eames er i sin egen liga. Den er heller ikke vanvittig dyr, så du blir kanskje litt fristet? Litt over 20 000 norske kroner må du ut med per stol.

10. Golden Phoenix Gullmuffins

Pris: $972

Mange matretter har gjennom tiden blitt piffet opp med spiselig gullstøv eller andre fancy triks, naturligvis med en tilhørende gullprislapp. Gullmuffinsen Golden Phoenix er ikke noe dårligere. Denne gullbelagte sjokolademuffinsen er laget av Bloomsbury’s Cupcakes i Dubai. Hver eneste bit har en miks av de dyreste ingrediensene, fra organisk mel til smør og sjokolade, til spiselig gull i 23-karat. For å skape et perfekt gulløyeblikk før man spiser muffinsen, blir gullmuffinsen servert på en gullbelagt Marie Antoinette-tetralle, på et gullbelagt kakefat.